Over mij

Over mij

Over mij

Mijn naam is Mayke Reijnders. Als persoon sta ik voor open- en eerlijkheid, iets dat ik van mijn leerlingen en klanten als feedback terugkrijg. Hiernaast vind ik het belangrijk rust uit te stralen zodat mijn klanten zich optimaal kunnen ontspannen tijdens de yogales, retraite en marmabehandeling.

Doordat ik mijn yogalessen aan kleine groepen geef heb ik oog voor kwetsbare mensen. Hierdoor kan ik de les aanpassen naar een les die op dat moment bij de groep past.

De retraites die ik organiseer kenmerken zich door rust, ruimte, lekker eten en iedereen in zijn of haar waarde laten. Zowel tijdens de retraite, de yogales en de marmabehandeling staat een veilige sfeer centraal.

Sport

Een korte terugblik: Ik ben in 1975 in Limburg geboren, als jongste in een gezin met twee oudere broers. Na een sportieve jeugd ben ik Sport Economie & Communicatie gaan studeren in Tilburg. Hockey, tennis, skiën, windsurfen en fotograferen waren in die tijd mijn passies. Voor buiten spelen in de natuur (vooral in de sneeuw!) maakte ik alle tijd vrij.

Balans

Door steevast de grenzen van mijn lichaam op te zoeken én erover heen te gaan, leerde ik harde lessen, met rolstoeltennis en zitskiën tot gevolg. Ik ben meerdere keren aan mijn linkerknie geopereerd. Noodgedwongen maakte ik de overstap van ‘van alles vragen van je lijf’ naar het beoefenen van yoga. Dit betekende: leren voelen en spelen met de grenzen van moeder natuur. Na jaren van oefenen, vallen en opstaan kwam er een balans tussen geven en nemen, voelen en denken en tussen grenzeloos en héél voorzichtig zijn.

Gezin

Samen met mijn man Rob vorm ik een gezin met twee kinderen (Roos (2008) en Daan (2010)). We delen onze liefde voor natuur en trekken er graag met z’n vieren op uit. Zijn we niet aan het wandelen en mountainbiken in het bos of in de bergen, dan is er een grote kans dat je ons vindt bij Windsurfclub Beekse Bergen, genietend aan en op het water.

Stand Up Paddling

Tijdens de yogadocentenopleiding (2016) ben ik begonnen met suppen. Onze voorzitter van de Windsurfclub had deze nieuwe boards gekocht. Met mijn knie kon ik niet meer windsurfen en zodoende ben ik gaan suppen. Ieder seizoen geef ik met veel passie en enthousiasme deze bijzondere yogalessen op een sup. Inmiddels heb ik de opleiding tot internationaal erkend supyoga teacher voltooid.  Yoga op een sup in de natuur, is een ultieme ervaring. Geniet van de wind, de vogels, het deinen op het water, de stilte en de balans. Oh ja, iedereen die kan fietsen kan ook suppen!

Yogadocent

Na twee seizoenen gewerkt te hebben als supyoga-docent behaalde ik mijn diploma als Hatha Yoga Docent (2017). Ik studeerde af op het onderwerp ‘van Ziek naar Zen.’ Hierna heb een bijscholing in Yin yoga (2018) afgrond en volgde ik een privétraining Restorative Yoga (2019).

Marma

Door yoga is er naast balans ook meer lichaamsbewustzijn in mijn leven gekomen. Tijdens mijn yogaopleiding maakte ik kennis met Ayurvedisch specialist Lita Dash. Ik kijk terug op een hele bijzondere ontmoeting. Na een aantal consulten stelde zij mij voor om de marmaopleiding te gaan volgen, omdat zij van mening was dat mijn energie en persoonlijkheid heel goed bij deze massagevorm zouden passen. Een intensieve leerzame en internationale marma training was het begin van een nieuwe weg, waarop ik veel heb geleerd en de kennis vanuit de yoga en de Ayurveda heb kunnen samenvoegen. Het geven van marmabehandelingen vind ik iedere keer weer verschillend en vooral erg bijzonder. Tijdens een marma behandeling zie ik  de spanning wegvloeien en de rust en ontspanning terugkomen. Zowel in het gezicht als in het lichaam. Iedere behandeling heeft weer andere sensaties en reacties. Een marmabehandeling geven is voor mij heel dankbaar.

Contact

Mayke Reijnders

© 2020 Maykereijnders.nl

Ontwerp en realisatie 2Gasten